На Львівщині до 5 років засудили військового, який запізнився з відпустки

У Львівській області військового з Вилкового, що на Одещині, засудили до п’яти років позбавлення волі за запізнення з відпустки на 11 днів.

Про це йдеться у вироку Сокальського районного суду Львівської області.

Суд встановив, що чоловік у січні 2023 року був зарахований до складу військової частини та призначений на посаду інспектора прикордонної служби 2 категорії — оператора першої секції протитанкових ракетних комплексів.

Згодом у лютому військовому дали два тижні відпустки. Він мав узятися до виконання своїх службових обов’язків 4 березня, однак без попередження затримався на 11 днів.

За даними суду, під час затримки засуджений не звертався до органів місцевої влади та військового управління з питань подальшого проходження військової служби.

У суді військовий визнав свою провину та зазначив, що не мав поважних причин для запізнення з відпустки. Щодо нього порушили кримінальну справу за ч. 5 ст. 407 Кримінального кодексу.

Так, суд визнав чоловіка винним у злочині та призначив йому п’ять років ув’язнення. На вирок іще може бути подана апеляція.

Читайте також:
Як почав працювати закон про кримінальну “кувалду” для військовослужбовців і коли буде амністія

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна