“Вони до чогось готуються”. Контрбатарейна боротьба під Кремінною 67-ї бригади ДУК із гаубицею M119. ВІДЕО

Бої під Кремінною не вщухають. Тут, на межі Луганської і Донецької областей, російські війська вже півтора місяця намагаються прорвати нашу оборону і зрізати Сіверсько-Лиманський виступ. Свого часу їм вдалося зайняти деякі позиції, але надалі лінія фронту стабілізувалася.

Основні бої тривають за Серебрянське лісництво. Більшість позицій тут утримує 67-ма окрема механізована бригада ЗСУ “ДУК” (колишній Український добровольчий корпус “Правий сектор”). Звідси здалеку видно власне місто Кремінна.

Кореспондент “Новинарні” побував у хлопців із ДУК та побачив, як вони ведуть контрбатарейну боротьбу, “гасять” міномети рашистів, щоб стримати їхній порив до наступу, застосовують для цього американську гаубицю M119 калібру 105 мм, надану західними партнерами.

“Кілька днів тому тут було гаряче, зараз трохи затихло. Чи надовго – не знаю. Зате збільшилася кількість їхніх (російських) безпілотників у небі. Раз на 15-20 хвилин прилітає “Зала” або “Орлан”. Що це означає? Вони готуються до чогось”, – коментує військовослужбовець 67 омбр “ДУК” Дмитро.




“Побачимо. Все одно ми переможемо. Це лише питання часу”, – додає артилерист.

Про війну 67-ї бригади “ДУК” на напрямку Кремінної в серпні 2023-го дивіться у відеорепортажіНовинарні“.

Напрямок на місто Кремінна на мапі DeepState, 11 серпня 2023

Читайте і дивіться також:
Серебрянський ліс – наш. Бої підрозділу ДШВ ЗСУ, робота гармати Д-30 і кава на позиціях. ВІДЕО

Бій у лісі під Кремінною: росіян атакує 67-ма бригада ДУК ЗСУ. ВІДЕО


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.