В Еквадорі під час мітингу застрелили кандидата в президенти

У Кіто, столиці Еквадорі, під час передвиборчого мітингу застрелили 59-річного кандидата в президенти Фернандо Вільявісенсіо.

Про це пише еквадорська газета El Universo.

Смерть політика також підтвердив радник виборчої кампанії доктор Карлос Фігероа. За його словами, Віллавісенсіо отримав три поранення в голову.

Момент вбивства потрапив на відео. На кадрах чутно звуки пострілів у той момент, коли політик сідав у автівку, а також крики людей.

За словами очевидців, після пострілів поранений Вільявісенсіо впав. Генпрокуратура країни повідомила, що внаслідок нападу також було поранено дев’ять осіб.

“Група чоловіків прибула на мотоциклі, щоб напасти на авто, в яке сів Вільявісенсіо після політичного мітингу. Один із підозрюваних у вбивстві помер. Усього під час стрілянини між зловмисниками, поліцейськими та охороною політика постраждали дев’ять осіб, зокрема двоє поліцейських та кандидат у члени нацасамблеї”, – ідеться у повідомленні.

Також повідомляється, що імовірний вбивця політика був важко поранений після перестрілки зі співробітниками служби безпеки.

“Після затримання його спочатку доставили до суду Кіто, а звідти, вочевидь, перевезли до медичного центру, де карета швидкої допомоги засвідчила його смерть”, – пише газета.

Вільявісенсіо був відомий як профспілковий лідер, журналіст-розслідувач та депутат. Під час роботи у законодавчому органі був незалежним депутатом і не приєднався до жодної з фракцій. Він сприяв значній кількості розслідувань та викриттю корупції, зокрема з питань нафти, в урядах Рафаеля Корреа, Леніна Морено та нинішнього уряду Гільєрмо Лассо.

Читайте також:
“Вони ні на що не впливають”: на Банковій прокоментували заяви ФСБ про замах України на Симоньян і Собчак

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна