Український актор, який їздив із концертами на підтримку ЗСУ, втік до Росії і заснував там кіношколу з іншим колаборантом

Молодий український актор театру і кіно Гліб Михайличенко, який після початку повномасштабного вторгнення РФ їздив із гастролями на підтримку Збройних сил України, надалі виїхав до Росії і створює там кіношколу з іще одним колегою-перебіжчиком.

Про це 9 серпня написав у фейсбуці актор Олександр Жила.

Його дописувачі помітили публікацію на сайту “Столица С.” (місто Саранськ, Мордовія, РФ), у якій ідеться про те, що 9 липня в Саранську відбувся “день відкритих дверей Start Media School. Актори російського кіно Дамір Сухов та Гліб Михайличенко, в активі яких десятки ролей у фільмах, приїхали до столиці Мордовії навчати молодь кіномистецтву”. За цією інформацією, перші майстер-класи у кіношколі Сухова й Михайличенка пройшли в липні, а відкриється Start Media School у серпні 2023 року.

Актриса Національного академічного драматичного театру імені Івана Франка Катерина Артеменко в коментарях зазначила щодо Михайличенка: “Цей чувак їздив з нами виступати для ЗСУ на початку повномасштабного вторгнення”.




У мережі можна знайти також новину за 26 березня 2022 року про те, що Михайличенко, Артеменко та інші молоді митці на Андріївському узвозі “подарують киянам, які залишились у місті, та всім людям у світі Годину Миру з серця Києва, надію на скорішу Перемогу”. Було вказано, що Гліб Михайличенко – актор “Театру юного глядача”,  актор українського кіновиробництва, поет, переможець в кількох номінаціях міжнародного конкурсу “Одна маленька свіча”, музикант та автор пісень (учасник програми “Потяг гідності”).

На новину про Гліба Михайличенка також зреагувала відома актриса Римма Зюбіна: “А коли актор у 2022-му їздить із концертами до наших військових, а у 2023-му опиняється в Росії – це як? Мені хтось може пояснити, що там в голові? Яка ж мудра казочка “Фарбований Лис”, і скільки ще чарівних перевтілень до і після Перемоги очікує нас”.

Гліб Михайличенко і Дамір Сухов. Фото: mrpl.city

Дамір Сухов (Коломийченко), із яким Гліб Михайличенко створив кіношколу в РФ, – актор російського походження, який перед початком великої війни переїхав працювати до Маріуполя. У медіа можна знайти новину про те, що до великої війни Михайличенко із Суховим планували організувати школу акторської майстерності саме в українському Маріуполі.

Проєкт “Зрадомір” пише, що Сухов був одним із тих, хто забезпечував життя в бомбосховищі маріупольського драмтеатру, допомагав людям. Поїхав із театру за день до бомбового удару по ньому, 15 березня. Надалі виїхав до Росії й став роздавати інтерв’ю російським пропагандистським виданням. “І раптом з’ясувалось, що він тісно пов’язаний з Пітером, що російські актори – найкращі у світі, а трупний сморід у маріупольському театрі – це запах риби. Отримав російський паспорт”.

Актори Михайличенки

Як відомо, Гліб Михайличенко – син відомого українського актора Максима Михайличенка. Як і батько, працював у Театрі юного глядача на Липках у Києві. Максим – актор театру, кіно і театральний режисер, керівник ТЮГу на Липках. Мачуха Гліба – актриса Олена Михайліченко.

Як і батько, Гліб Михайличенко закінчив Київський національний університет театру, кіно і телебачення ім. І. Карпенка-Карого (2019 року, курс Юрія Висоцького). Був задіяний у виставі Театру на Подолі “Каїн XVIII”. Знімався в телесеріалах “Жіночий лікар”, “Некероване кохання”, “За вітриною” (СТБ) та ін.

Після того, як набула розголосу історія про виїзд Михайличенка-молодшого до Росії, ТЮГ повідомив у соцмережі, що на той час актор уже звільнився з театру.

Читайте також:
Неостанній яничар. Народний артист із “Пропалої грамоти” керує театром окупантів “ЛНР”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна