Для “вагнерів” у Білорусі будують нове наметове містечко: у ЦНС розповіли про плани найманців

У Білорусі біля аеродрому Зябровка розпочалося будівництво наметового містечка для найманців ПВК “Вагнер”. Там планують розмістити близько 1000 бойовиків.

Про це повідомляє Центр національного спротиву у вівторок, 8 серпня.

“За інформацією від підпілля, на кордоні з Україною, в населеному пункті Зябровка у Республіці Білорусь, будується новий табір для найманців ПВК Вагнер. Надалі планується їх застосування для імітації підривної діяльності на кордоні з Чернігівською областю”, – сказано у повідомленні.

Водночас зберігається висока ймовірність застосування “вагнерів” для імітації діяльності у рамках підтримки  інформаційної операції РФ та Білорусі по тиску на країни населення Європи.

“Ціль такої кампанії полягає в тому, аби змусити країни Європи зменшувати підтримку України. Мовляв, “лиш би на нас не напали”, – зазначили в Центрі.

На первинному етапі в рамках такої інформаційної операції відбувається імітація розгортання таборів “вагнерів” і вкиду в інформаційне поле наративів, що найманці готові йти на ЄС.

Читайте також:
РФ збирається використати “вагнерів”, щоб втягнути Білорусь у війну – готує теракт

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна