Пральна машина LG не набирає воду: причини та рішення ℗

Не зважаючи на швидкий технічний прогрес, потужним брендам та виробникам пральних машин все ще не вдалося придумати пристрій, який бі проводив прання без використання води. Це попросту неможливо. Як наслідок, якщо пральна машина не набирає воду, то вона не може виконувати свої основні функції та потребує негайного ремонту.

Фахівці з СЦ www.remont57.kh.ua, що спеціалізуються на ремонті пральних машин, проаналізували найбільш поширені причини несправностей та дали поради з ремонту на прикладі пральних машин LG.

Пральна машина не набирає воду

У випадку, якщо пральна машина LG не набирає воду в бак, обрана програма прання буде перериватися ще на ранніх етапах. На панелі керування машинки з’явиться повідомлення про помилку, процес прання не буде продовжуватися.

Неможливість набору води нерідко є проявом поломки пристрою, відповідно, майстер має виявити першопричину несправності та усунути її.

Варто також зазначити, що електроніка пральної машини, в свою чергу, з різних причин може давати збій. Тому, перед тим як панікувати й викликати майстра для усунення поломки, слід вимкнути машинку з мережі та увімкнути заново. Так ми проведемо її своєрідне перезавантаження. Це може допомогти, якщо ж ні, слід звернутися в майстерню.

Види можливих несправностей

Якщо пральна машина LG перестала набирати воду, цьому можуть бути як зовнішні, так і внутрішні причини. Спочатку слід впевнитися в тому, що працює система водопостачання в домі і чи є вода в цілому, адже подачу води могли обмежити комунальні служби, наприклад, через профілактичні роботи. Також необхідно перевірити вентиль на трубі водопостачання, він повинен знаходитися в положенні відкрито. Вода відсутньою може бути й при низькому тиску в водопостачанні.

До внутрішніх причин відносяться несправності або забруднення вузлів пральної машини. Так, вода не набирається в бак через забруднення наливного шланга, забруднення впускного фільтра. Зверніть увагу також на положення наливного шланга, якщо він пошкоджений або деформований, це є причиною поганої подачі води в бак або повної її відсутності.

До більш складних поломок відноситься несправність впускного клапана який міг згоріти через внутрішнє замикання або перепад напруги в мережі.

Особливості несправностей пральних машин

Часто різні бренди та виробники використовують в своїх виробах фірмові технології. Не виключенням стає й компанія LG. Не таємниця, що пральні машини LG відносяться до категорії надійних й якісних пристроїв. Це стало можливим завдяки використанню багаторівневої системи захисту від протікань. Суть роботи цієї системи полягає в тому, що якщо є ризик виникнення витоку води з корпусу пральної машини, то її подача автоматично переривається.

Тож, якщо пральна машина LG не набирає воду, то слід звернути увагу на наливний шланг. Він може бути перетиснутий через вібрації корпусу при високих обертах барабана машинки. Окрім цього, шланг може бути пошкоджений або деформований. В таких випадках може спрацьовувати система захисту від протікання, і подача води в бак машинки блокується.

Можливі причини та способи їх усунення

Давайте більш детально розглянемо можливі несправності та методи їх усунення, через які пральна машина LG не набирає воду в бак.

У випадку виникнення забруднення в наливному шлангу або впускному фільтрі, його достатньо прочистити та видалити, тоді процес прання налагодиться, вода без перешкод буде поступати в бак. Щоб усунути забруднення, необхідно демонтувати наливний шланг, промити його та видалити забруднення, впускний клапан демонтується з корпусу машинки та також промивається.

У випадку, якщо вода не набирається в бак машинки з причини несправності впускного клапану, його необхідно замінити на новий, поновлення або ремонт клапану не є доцільними. Діагностика впускного клапану проводиться за допомоги мультиметру, увімкненого в режимі опору.

Відсутність набору води в бак може також відбуватися через несправність ПБЛ – пристрою блокування люку. Якщо дверцята не блокуються, пральна машина не набиратиме воду в бак. Для усунення несправності, слід розібрати дверцята та замінити пристрій блокування.

Якщо ж вода не набирається через деформацію або пошкодження наливного шлангу, не слід робити спроб для його поновлення, адже це виявиться лише тимчасовою мірою. Необхідно провести повну заміну шланга на новий.

Іноді подачу води в бак блокує електроніка з причини перенавантаження барабана або нерівномірного розподілення білизни. Перевірте чи правильно завантажена білизна в пральну машину перед тим, як викликати майстра.

Фахівці з ремонту пральних машин із сервісного центру https://remont57.kh.ua/remont-stiralnih-mashin-lg.html радять звернутися до експертів за сумнівів чи питань. У ранніх стадіях багато несправностей можна вирішити самому та швидко привести пральну машину у робочий стан для подальшої експлуатації.

Матеріал публікується на правах реклами ℗


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна