Атака РФ на Україну “Калібрами”, “Кинджалами” і балістикою: частина ракет прилетіли з Білорусі, є влучання на Хмельниччині і на “Мотор Січі” в Запоріжжі

доповнено

Під час масованої ракетної атаки на Хмельницьку область увечері 5 серпня частина ракет зайшла з території Білорусі.

Про це в суботу повідомляв телеграм-канал Повітряних сил.

“19:14. Ракети – із Білорусі!” – ішлося поміж сповіщень.

Як відомо, попереднього разу ракети з Білорусі (Х-22) атакували територію України в жовтні 2022 року – тоді під ударом була Хмельниччина, як і сьогодні.

Повітряна тривога почалася невдовзі після 18-ї години. За даними ПС, різні групи крилатих та балістичних ракет перетинали Сумську, Київську, Житомирську, Полтавську, Черкаську, Кіровоградську області, Вінницьку області, міняючи напрямок. Двічі Повітряні сили сповіщали про запуск ворогом аеробалістичних ракет Х-47 “Кинджал”.

Хмельницька ОДА/ОВА двічі повідомляла про вибухи – о 19:11 та 19:27.

Ціллю росіян знову було місто Старокостянтинів, де розташований військовий аеродром.

Місцевий телеграм-канал інформував про десять вибухів (очевидно, з роботою ППО).

За даними моніторингових каналів, цього вечора російська армія застосувала по Україні:

  • крилаті ракети “Калібр” – запущені з акваторії Чорного моря;
  • надзвукові аеробалістичні ракети Х-47М2 “Кинджал” – запущені з МіГ-31К із території Тамбовської, Калуської областей РФ;
  • попередньо – балістичні ракети з території Білорусі;

“Відзначаємо одночасний запуск великої кількості ракет різних типів у напрямку декількох об’єктів задля подолання ППО”, – звітував канал “Монітор“.

Крім того, о 19:43 про обстріл Запоріжжя повідомив начальник Запорізької ОВА Юрій Малашко.

“Нанесено ракетний удар по околицях міста. Фахівці працюють на місці влучання над ліквідацією займання. Інформація про постраждалих не надходила”, – написав він у телеграмі.

У вечірньому відеозверненні президент Володимир Зеленський прокоментував: “Сьогодні стався черговий російський ракетний наліт проти нашої держави. “Кинджали”, “Калібри” били по нашій “МоторСічі” (у Запоріжжі – “Н”), по Хмельниччині. Частину ракет збито – дякую за це нашим воїнам протиповітряної оборони. Але скільки б не було таких атак, все одно вони ворогові нічого не дадуть. Все одно ми захистимо свободу для України, для всіх наших людей”.

Читайте також:
РФ збирається використати “вагнерів”, щоб втягнути Білорусь у війну – готує теракт

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна