Морські дрони атакували базу флоту РФ і нафтобазу в Новоросійську. ВІДЕО

доповнено

У ніч на п’ятницю, 4 серпня в Новоросійську, що в Краснодарському краї РФ, пролунали вибухи та звуки стрілянини. Росіяни заявляють, що невідомі морські дрони атакували військово-морську базу. Імовірно, є ураження.

Про це пишуть росЗМІ і телеграм-канали.

“Вночі морські безпілотники (безекіпажні катери) атакували військово-морську базу у Новоросійську. Міноборони РФ стверджує, що атака була відбита. Постраждалих та руйнувань немає”, – пише Telegram-канал SOTA.

“Під час відбиття атаки безекіпажні катери були візуально виявлені та знищені вогнем зі штатного озброєння російських кораблів, які здійснюють охорону зовнішнього рейду військово-морської бази”, – йдеться у заяві міноборони РФ.

За цими даними, дронів було два.

Телеграм-канали пишуть про дві серії вибухів. Спочатку вибухи лунали близько першої години ночі, наступні – за кілька годин.

Вибухи сталися в районі Південної Озеріївки, де розташований морський термінал Каспійського трубопровідного консорціуму. Дрони атакували так званий “нафтовий маяк”, через який відбувається прийом нафти.

У мережі публікують нібито відео знищення одного з морських дронів. Після ураження він довго горів, а потім голосно вибухнув.

Згодом стало відомо, що під час нічної атаки морських дронів на військово-морську базу РФ у Новоросійську міг бути уражений великий десантний корабель проєкту 775 “Оленегорський горняк”.
Про це повідомляють “російські воєнкори” та Telegram-канали. Є відео, як напівзатоплене судно тягнуть у порт.

У порту Новоросійська вранці в п’ятницю введено тимчасову заборону руху суден.

Варто зауважити, що відстань від контрольованого Україною узбережжя Чорного моря в Одеській області до Новоросійська, огинаючи Крим, – не менше 700 км.

Читайте також:
Росіяни заявили, що збили 6 БПЛА в Калузькій області

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна