Україна має намір провести Глобальний саміт миру восени, – Зеленський

Президент Володимир Зеленський заявив, що Глобальний саміт миру може відбутися восени.

Про це він сказав на екстреній нараді з керівниками українських дипломатичних представництв 2 серпня.

За словами глави держави, абсолютна більшість держав і народів світу прагне миру, міжнародного спокою і відсутності створених Росією загроз − 10 пунктів Формули миру відображають саме це важливе завдання.

Зеленський нагадав, що цього тижня у Саудівській Аравії відбудеться вже друга зустріч радників лідерів держав, у якій візьмуть участь представники майже 40 країн. Перша зустріч була в Данії, у Копенгагені.

Третім кроком, як він зазначив, стане організація Глобального саміту миру.

“Працюємо над тим, щоб це відбулося цієї осені. На [саміті] потрібна і може бути світова більшість: представники Півночі та Півдня, Сходу, Заходу. Осінь уже дуже-дуже скоро, але ще є час на підготовку саміту і залучення більшості країн світу. Це залежить від вашої активності”, — наголосив Зеленський, звертаючись до дипломатів.

Український лідер також заявив, що частина країн і міжнародних організацій уже взяла на себе конкретні зобов’язання та співпрацює з Україною для реалізації Формули миру.

Читайте також:
Уже 12 держав долучилися до “гарантій безпеки” для України від G7, – Зеленський

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна