Ветерани замінять третину керівництва військкоматів до кінця року

До кінця року майже третину керівного складу всіх військкоматів планують замінити на ветеранів. Ідеться про людей, які не можуть продовжувати службу через різні поранення.

Про це 1 серпня повідомив заступник міністра оборони Олександр Павлюк в ефірі телемарафону.

“Дуже важливе питання та людський виклик: чому ТЦК очолюють люди, які не воювали, люди, які не мають досвіду. Тому над цим питанням ми також попрацювали та запропонували: до кінця року 30% керівного складу мають замінити людьми, які воювали”, – розповів він.

Павлюк зазначив, що така робота вже проводиться, але це не швидкий процес, оскільки ветерани повинні мати бажання працювати у територіальних центрах комплектування та пройти відповідну підготовку, набратися досвіду. І, як зазначив Павлюк, ці люди мають бути гідними посади у військкоматі.

Зокрема, роти охорони ТЦК від 50 до 70% замінені хлопцями, які воювали та мають поранення.

“Зараз ми дійшли етапу заміни керівного складу. Спробуємо. Головне – це не зірвати процес мобілізації, тому що це основне”, – резюмував заступник Резнікова.

Читайте також:
В Україні запустили сайт із вакансіями до ЗСУ без участі військкоматів

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна