Хлопця, який слухав пісні Лєпса у центрі Львова, оштрафували аж на 51 гривню

Галицький суд Львова оштрафував на 51 гривню одесита Лук’яна Зайцева, який разом із друзями слухав пісні російського виконавця Григорія Лєпса у центрі Львова.

Про це пише Zaxid.net у вівторок, 1 серпня.

20-річного хлопця визнали винним за ст. 173 КУпАП.

Також Зайцева зобов’язали сплатити судові переходи у розмірі 537 грн. Самого обвинуваченого на судовому засіданні не було.

Передісторія

7 травня в центрі Львова журналіст Роман Гурський вирішив зробити зауваження водію та пасажирам автомобіля Range Rover, які гучно слухали пісню російського виконавця Григорія Лєпса (артист публічно підтримав російську агресію та відвідував тимчасово окуповані території України).

Перехожий знімав інцидент на відео, і після зауваження пасажир автомобіля намагався вибити з його рук телефон та вдарити в обличчя. Пізніше автомобіль припаркували на пл. Міцкевича, а самі хлопці з місця конфлікту втекли.

За кермом автомобіля був 26-річний житель Донецької області, а агресивним пасажиром виявився 20-річний житель Одеси.

9 травня стало відомо, що прихильникам російської музики вручили повістки з викликом до територіального центру комплектування військ.

Згодом 20-річний одесит Лукʼян Зайцев записав публічне відео із вибаченням.

Читайте також:
Понад 30% українців продовжують слухати музику ворога попри війну, – соцопитування
У Києві – заборона на російськомовні пісні в публічних місцях

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.