Білоруські гелікоптери порушили повітряний простір Польщі

Білоруські бойові гелікоптери перетнули державний кордон Польщі.

Про це у вівторок, 1 серпня, пише Gazeta Wyborcza.

Міністерство оборони Польщі водночас запевняє, що Центр повітряних операцій не зафіксував порушень повітряного простору.

Події відбувалися вранці першого серпня в районі села Біловежа.

Фотографії польоту білоруських гелікоптерів Ми-8МТВ-5 та Ми-24 оприлюднила місцева волонтерка Еліза Ковальчик.

Варто зазначити, що саме ці фотографії Елізи Ковальчик не варто вважати доказом перетину польського кордону білоруськими гелікоптерами: селище розміщене надто близько до кордону і гелікоптери могли пролітати над своєю територією, пише “Мілітарний”.

Але при цьому місцеві жителі зазначають, що гелікоптери перетнули кордон в районі села Грудки та пролетіли вглиб країни близько трьох кілометрів.

Потім змінили свій маршрут: пролетіли над Біловежею в бік Подолян та повернулися назад. Місцеві жителі скражилися на небезпечні маневри та прольоти над житловими будинками.

Пізніше в мережі з’явилося більше фотографій, які стали доказом перетину кордону та дали змогу ідентифікувати місце прольоту бойових машин.

Своє розслідування провів польський блогер SluzbyiObywatel у своєму Twitter. Оцінивши фотографію місцевого жителя, він знайшов місце прольоту гелікоптерів.

Виявилося, що вони заглибилися більш ніж на два кілометри у польську територію.

Читайте також:
Польща встановлює протитанкові укріплення на кордоні з Білоруссю

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна