Ракетний удар РФ по Дніпру: пошкоджена будівля СБУ і житлова багатоповерхівка

Росія ввечері в п’ятницю, 28 липня, завдала ракетного удару по Дніпру: є влучання в будівлю СБУ і багатоповерхівку, поранено 9 людей.

Серед постраждалих – двоє дітей, 14 та 17 років, повідомив голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

За його словами, у неповнолітніх акубаротравма (контузія). Такий самий діагноз у двох 20-річних дівчат. Ще п’ятеро людей мають рвані рани: це чоловіки від 18 до 53 років і 77-річна жінка.

“Російські недолюдки вдарили по Дніпру ракетами. Поцілили по багатоповерхівці… Атакували й адмінбудівлю. Там виникла пожежа. Вогонь охопив площу у 100 кв. м”, – повідомив Лисак невдовзі після російської атаки.

Згодом під час брифінгу для журналістів він уточнив, що росіяни влучили в житловий комплекс,  який іще не був введений в експлуатацію.

За словами голови ОВА, приблизно о 20:30 на території Дніпра пролунало два вибухи.

Як повідомив близько 22:00 президент Володимир Зеленський, російські загарбники влучили також в  будівлю СБУ.

“Оперативно провів розмови з СБУ, МВС, ДСНС, керівником ОВА. Усі необхідні служби на місці. Швидко реагуємо й допомагаємо людям. Тримаємо ситуацію на контролі.

Зробимо все, щоб притягнути Росію до повного покарання за агресію й терор проти наших людей. Ця сволота відповідатиме. Зробимо все заради справедливості”, – наголосив Зеленський.

“Перше влучання: будівля СБУ. Попереднього без жертв та постраждалих. Зруйнована кутова частина будівлі. Друге влучання: багатоповерховий житловий будинок. Зруйновані верхні поверхи, які, на щастя, були не заселені тому великої кількості жертв вдалось уникнути”, – зазначив і Уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець.

За інформацією “Української правди”, окупанти пошкодили новий ЖК в центрі міста, де багато квартир досі не заселені. Як повідомили джерела УП, давно пустує і будівля СБУ.

Це підтвердив і міський голова Дніпра Борис Філатов. За його словами, росіяни вже втретє стріляли “Іскандерами” в порожню будівлю СБУ. “Заодно” влучили і в житловий будинок поруч.

“На щастя, в ньому не було людей, бо це “друга черга” під продаж”, – зазначив Філатов.

Читайте також:
Ворог ударив по Дніпропетровщині: 11 постраждалих, побито приватні будинки, є “приліт” по інфраструктурному об’єкту

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна