Запакували посадовицю “Укрзалізниці”, яка разом з окупантами готувала удар по логістичних шляхах – їй “світить” 8 років

СБУ затримала посадовицю “Укрзалізниці”, яка готувала повітряний удар РФ по логістичних шляхах Сил оборони на Дніпропетровщині. Її окупанти залучили до співпраці на початку 2023 року.

Про це повідомляє пресслужба СБУ 20 липня.

За вказівкою російського куратора зрадниця збирала розвіддані про місця базування Сил безпеки та оборони на території обласного центру. Ця потрібна була рашистам для підготовки прицільних повітряних атак по стратегічно важливих об’єктах транспортної інфраструктури України.

Утім, співробітники СБУ спрацювали на випередження і завадили реалізації ворожих планів – зловмисницю було своєчасно викрито і затримано за місцем її проживання.

Фото: СБУ

За даними слідства, російська інформаторка була на “прямому” зв’язку з кадровим російським військовим, який перебував на тимчасово окупованій частині Донеччини.

“У поле зору російської спецслужби посадовиця потрапила через свою деструктивну активність у російських пабліках, де вона публікувала пропозиції щодо допомоги окупаційним військам. Для збору розвідданих фігурантка об’їжджала територію міста на громадському транспорті й приховано фотографувала українські об’єкти”, – розповіли в СБУ.

Під час обшуку за місцем проживання затриманої виявлено мобільний телефон, який вона використовувала для комунікації з російським “куратором”.

Зрадниці повідомили про підозру в несанкціонованому поширенні інформації про розташування ЗСУ, вчиненого в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 114-2 ККУ). Нині вона під вартою. Зловмисниці загрожує до 8 років тюрми.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна