Україна запускає з НАТО програму Procurement Review: проаналізують та модернізують закупівлі МОУ

Україна домовилась з штаб-квартирою НАТО про започаткування програми Procurement Review.

Про це повідомив міністр оборони України Олексій Резніков під час пресконференції «Як реалізувати антикорупційну політику в секторі оборони під час війни?» на майданчику «Медіацентр Україна» у середу, 19 липня.

За його словами, таке рішення було ухвалене у Вільнюсі після саміту Північноатлантичного Альянсу.

Міністр оборони України звернув увагу, що відомство напряму вже взаємодіє з NSPA, представники Міноборони беруть участь у відповідних тренінгах, «щоб наші аналоги працювали за їхніми моделями, за їхніми стандартами, і стали по суті системою їх мережі», – уточнив Олексій Резніков.

«В рамках програми Procurement Review, натовські фахівці протягом 9-10 місяців здійснять аналіз ресурсного забезпечення та закупівель озброєння і військової техніки, допомоги, навчання людей, і запропонують, можливо, покращену модернізовану систему», – зазначив Міністр оборони України.

Він уточнив, що сьогодні у підпорядкованому йому відомстві Державну антикорупційну програму розглядають саме під таким кутом руху в НАТО, що забезпечує прозорість, підзвітність, запобігання корупційним ризикам.

Читайте також:
Шмигаль обіцяє, що закупівлі харчів для армії стануть публічними

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна