Археологи РФ намагаються нарити “докази” приналежності Херсонесу до Росії, – ЦНС

Російські археологи та колаборанти проводять в окупованому Криму розкопки на місці стародавнього грецького міста Херсонес. Вони шукають “докази” його приналежності до Росії.

Про це повідомляє пресслужба Центру національного спротиву.

“На тимчасово окупованому півострові Крим тривають розкопки української пам’ятки національного значення на місці стародавнього грецького міста Херсонес. Розкопки здійснюють російські археологи та місцеві колаборанти під наглядом військових. Основне завдання, яке стоїть перед розкрадачами історичної пам’ятки, – довести “приналежність міста до Росії”, – йдеться у повідомленні.

Окупанти хочуть довести, що Херсонес заселяли слов’яни. Надалі, як припускає ЦНС, російська пропаганда “проведе лінію” до Київської Русі, “спадкоємицею” якої себе вважає. Це дозволить окупантам нівелювати історію кримських татар як “незначний етап в історії Криму”.

Російські історики можуть вдатися до свідомого знищення грецького спадку. До РФ вивозяться безліч артефактів і триває планомірне пограбування та знищення пам’ятки.

Зазначимо, що під час Другої світової війни нацисти також проводили розкопки на півострові, шукаючи докази того, що Крим є німецькою землею.

Читайте також:
ФСБ біситься і шукає підпілля в Криму, – ЦНС

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.