США надають $250 млн допомоги сільському господарству України

Адміністраторка Агентства США з міжнародного розвитку USAID Саманта Павер 18 липня в Одеському порту засудила рішення РФ призупинити участь у «зерновій ініціативі» та оголосила про виділення 250 мільйонів доларів на підтримку сільського господарства України, яке постраждало внаслідок повномасштабного вторгнення РФ.

Про це повідомляє USAID.

Сполучені Штати надають цю допомогу через свою Ініціативу стійкості сільського господарства — Україна (AGRI-Ukraine). Загалом уряд США вже спрямував у ініціативу 350 мільйонів доларів. Агентство планує залучити приватний сектор, інших донорів та фонди, аби зібрати ще 250 мільйонів доларів.

«AGRI-Ukraine продовжуватиме допомагати фермерам України виробляти, зберігати та експортувати сільськогосподарську продукцію та зерно у світ», — запевнили в USAID.

Додаткові кошти спрямують на розширення критично важливої сільськогосподарської інфраструктури, зокрема йдеться про системи зрошення, зернові елеватори, перевантажувальні потужності, а також портової та прикордонної інфраструктури.

Окрім того, USAID розширить підтримку малих і середніх сільськогосподарських бізнесів, аби вони мали доступ до фінансування та ресурсів для планування посіву та збору врожаю на 2023 рік.

Агентство зазначило, що російське повномасштабне вторгнення завдало сільськогосподарському сектору України прямої шкоди на суму понад 6,6 мільярда доларів.

Ініціативу AGRI-Ukraine запустили в липні 2022 року, вона підтримує понад 30% зареєстрованих фермерів України. Так, США надають насіння, добрива, сільськогосподарські та фінансові послуги й забезпечує зберігання.
Завдяки підтримці USAID фермери змогли зберігати понад 843 тисяч тонн зерна, а більш ніж 600 фермерів отримали майже 49,8 мільйона доларів.
Міжнародні компанії, такі як Bayer, Grain Alliance, Kernel і Nibulon інвестують кошти у програми з підтримки сільськогосподарської сфери України. До AGRI-Ukraine також долучився Світовий банк, який фінансує реформи у цьому секторі.

Читайте також:
США готують новий пакет військової допомоги Україні на $1,3 млрд, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.