“Повернись живим” і ОККО передали у війська вже 11 розвідкомплексів “Шарк”

Фонд “Повернись живим” разом із АЗК “ОККО” передали українським воїнам ще чотири розвідувальні комплекси “Шарк” у рамках спільного з  проєкту “ОКО ЗА ОКО”. Їх отримали 92-га окрема механізована бригада імені кошового отамана Івана Сірка, 130-й та 74-й окремі розвідувальні батальйони, 15-та окрема бригада артилерійської розвідки.

Про це інформує “Повернись живим” у вівторок, 18 липня.

“Ще одна зграя “акул” має своїх нових власників і незабаром поїде на полювання. Тоді як попередні вже вдало виконують бойові завдання і тільки за останній тиждень знищили ворожої техніки на суму в декілька десятків мільйонів доларів”, – сказав “Гліб”, керівник інструкторського напряму БПЛА Фонду.

Загалом у рамках проєкту “Повернись живим” передав війську вже 11 розвідкомплексів. Перший навесні отримала одна з артилерійських бригад ЗСУ. Відтоді ще шість — артилеристи, екіпажі ГУР МО, 35-ї та 36-ї бригад морської піхоти, а також 140-го окремого розвідувального батальйону.

 “Шарк” оснащений високонадійним модулем зв’язку, який дозволяє заглибитися у тил ворога до 60 км. БПЛА здатен знаходитися у повітрі до 4 год, має швидкість польоту до 150 км/год. Full HD камера дрона оснащена електрооптичним сенсором із 30-кратним збільшенням та додатковим цифровим зумом, що дозволяє відслідковувати навіть цілі, що рухаються зі швидкістю у 100 км/год. 

“Цей комплекс себе ефективно показав у бойовій роботі. Дозволяє далеко залетіти за лінію фронту та, коригуючи артилерію, дістати техніку ворога, яку той ховає глибоко в тилах”, – зазначив досвідчений аеророзвідник на позивний “Монах”.

Нагадаємо, в листопаді 2022 – квітні 2023 року “Повернись живим” і “ОККО” зібрали 325 мільйонів гривень на 25 розвідувальних комплексів “Шарк” для українських воїнів.

“З кожного проданого на АЗК ОККО літра пального Pullls компанія перераховувала по 1 гривні на проєкт. Також небайдужі напряму переказували кошти на спецрахунок “Повернись живим”, – кажуть у Фонді.

До кожного комплексу “Шарк” вартістю 13 мільйонів гривень входить обладнане пунктом управління прохідне авто, пускова установка і два БПЛА. Крім того, у рамках ініціативи для армії придбали ще 25 резервних безпілотників, щоб замінювати втрачені чи пошкоджені під час завдань.

Нині також триває ініціатива “Повернись живим” та ОККО “ОКО за ОКО 2. Озброїмо ТрО до зубів.

Читайте також:
Українці задонатили через “Повернись живим” на контрнаступ понад 2 млрд гривень

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна