На Севастополь – масована атака літаючих та плавучих безпілотників

Вранці в неділю, 16 липня, в окупованому РФ Севастополі було чутно вибухи і стрілянину. Ідеться про масовану атаку ударних літаючих та плавучих безпілотників.

Про це повідомляють кореспонденти проєкту “Радіо Свобода” “Крим.Реалії“.

За їхніми словами, близько п’ятої ранку було чути стрілянину з автоматичної зброї. Вибухи лунали з 6:35 до 7-ї ранку, кілька разів працювала російська система протиповітряної оборони. Але і після цього було видно “живі” безпілотники, що летять у південно-східну частину Севастополя, підтверджують очевидці.

Вибухи підтверджує окупаційний керівник міста Михайло Развожаєв. Він заявив про наліт у районах Севастопольської бухти, Балаклави, Херсонеса та мису Манганарі.

Усього, відповідно до російських заяв, збито два БПЛА, ще п’ять нібито придушили силами РЕБ. Також нібито було знищено два надводні безпілотники на зовнішньому рейді.

За словами Развожаєва, жодні об’єкти ні в місті, ні в акваторії буцімто не постраждали.

Починаючи з серпня 2022 року у Криму та Севастополі регулярно чути звуки вибухів. Російська влада пояснює це стріляниною по “українських безпілотниках”, “роботою ППО” чи навчаннями військових РФ. Окупаційний “глава” Криму Сергій Аксьонов називав безпілотники “основною загрозою” для Криму. У жовтні 2022 року на Керченському мості стався підрив. На острові діє підвищений (“жовтий”) рівень “терористичної небезпеки”. Аеропорт Сімферополя закрито.

Читайте також:
У прикордонних регіонах РФ і окупованому Криму заявляють про збиті ППО ракети

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна