Із Сум до Києва запустили щоденний евакуаційний потяг

Із Сум до Києва запустили щоденний евакуаційний потяг: передусім для людей, що виїхали з тимчасово окупованих територій через Росію й повернулися в Україну, а також для населення прикордонних районів Сумщини може виїхати у відносну безпеку від загрози постійних обстрілів з боку РФ.

Про це повідомляє Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Евакуаційний потяг вирушатиме із Сум о 6:47 і прибуватиме до Києва об 11:41.

Як роз’яснює Кордон.Медіа, евакуаційний потяг призначено передусім для вимушених переселенців із тимчасово окупованих територій. Це люди, які були вимушені з окупованих районів України виїхати в Росію, а вже звідти через кордон добираються в Україну.

Як розповів один із координаторів евакуації, волонтер організації “Восток SOS” Ярослав Корнієнко, переселенці пішки перетинають кордон у визначеному місці в Сумській області. Далі їх забирають волонтери, представники Мінреінтеграції, влади та доставляють до Сум.

Звідти люди евакуаційним потягом добираються до Києва. У Мінреінтеграції зазначили, що кожному такому евакуйованому після прибуття на столичний вокзал “Укрпошта” виплачуватиме по 2 тисячі гривень, для дітей та осіб з інвалідністю – по 3 тисячі.

Усіх охочих Київська ОВА розміщуватиме в модульному містечку у Вишгородському районі.

За словами Ярослава Корнієнка, приїхати до Києва евакуаційним потягом можуть і ті жителі Сумщини, які виїздять із 5-кілометрової прикордонної зони через загрозу обстрілів з боку РФ. Втім, для них місця у модульному містечку не передбачені.

Проїзд в евакуаційному потязі безкоштовний.

Евакуацію запроваджено у результаті роботи Координаційного штабу з питань проведення обов’язкової евакуації населення в умовах воєнного стану.

Читайте також:
​На Сумщині оголосили евакуацію з п’ятикілометрової прикордонної зони з РФ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна