Штати викуповують у Тайваню списані ЗРК Hawk для України

США викуповують списані зенітно-ракетні комплекси MIM-23 Hawk, продані Тайваню, щоб передати їх Україні у рамках нового пакету військової допомоги.

Про це повідомляє China Times у п’ятницю, 14 липня.

Як зазначається, ідеться про Phase III MIM-23 Hawk, зняті з озброєння в червні. ЗРК будуть передані українським воїнам для боротьби з російськими безпілотниками та літаками на малих висотах.

Міноборони Тайваню не надало додаткових коментарів. Там заявили, що зброя утилізується відповідно до власних правил. Згідно з цими правилами, надлишки військової продукції не можуть бути продані, за винятком особливих обставин, які затверджує міністерство.

Тайвань замінить списану зброю комплексом Sky Bow III (TK-3), для якої мають щонайменше 13 батарей і 39 радарів цієї системи.

Довідка

MIM-23 HAWK – американський зенітно-ракетний комплекс середнього радіусу дії, розроблений компанією Raytheon. Він прийнятий на озброєння у 1960 році та з того часу пройшов декілька програм модернізації. Має три покоління: Phase I, Phase II та Phase III.

Спочатку комплекс розробляли для знищення літаків, пізніше його доопрацьовано для перехоплення ракет. Вони були на озброєнні великої кількості європейських країн, серед яких Греція, Нідерланди, Франція, Німеччина та інші.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна