Росія вивела із Білорусі майже всіх своїх військових, – ДПСУ

Державна прикордонна служба України заявила, що станом на зараз росія вивела з території Білорусі практично всіх своїх солдатів. Українська розвідка вважає, що наразі загроза нового вторгнення з Білорусі — відсутня.

Про виведення військ розповів речник ДПСУ Андрій Демченко на брифінгу в п’ятницю, 14 липня.

«На щастя, ситуація по кордону з Білоруссю залишається повністю контрольованою. По той бік кордону ми не бачимо, щоб ворог мав якесь необхідне угруповання, яке б могло здійснити вторгнення на територію України. Але, попри все, ми маємо бути готові до розвитку будь-якої ситуації», — сказав Демченко.

За його словами, кількість російських військових на полігонах Білорусі за останній час тільки зменшувалася.

«Ще донедавна ми фіксували цю кількість десь на рівні двох тисяч військовослужбовців, але наразі пройшла чергова ротація і практично всі російські військові були виведені з території Білорусі», — наголосив речник.

Демченко не виключає, що через деякий час у межах нової ротації росія може знову завести свої підрозділи на територію Білорусі. Але наразі прикордонники такого не фіксують.

Крім того, прикордонники не спостерігають організованого заведення на територію Білорусі російських найманців з приватних військових компаній, про що раніше зазначалося. Білорусь навіть готувала майданчики, де була готова прийняти російських найманців на своїй території.

Речник Держприкордонслужби підкреслив, що Україна продовжує нарощувати свої можливості на північній ділянці — як по лінії кордону, так і в прикордонні. Це робиться, аби Сили оборони мали всі можливості протидіяти будь-якій загрозі, яка може йти з цього напрямку.

Читайте також:
“По той бік друзів немає”: на північному кордоні Україна встановила 30 мінних полів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна