Українська тенісистка вперше в історії виграла Вімблдон у міксті

Українська тенісистка Людмила Кіченок стала переможницею Вімблдонського турніру в змішаному парному розряді (міксті).

У фіналі, що відбувся ввечері 13 липня, хорватсько-український дует Мате Павич і Людмила Кіченок, посіяний під 7-м номером, переграв пару Фліген/Сю (Бельгія/Китай) – 6:4, 6:7, 6:3.

Причому саме удар українки в останньому розіграші став переможним.

Відтак 30-річна Людмила Кіченок із Дніпра стала першою представницею українського тенісу серед дорослих, кому підкорився один із найпрестижніших у світі Вімблдонський турнір. До цього на трав’яному “Шоломі” перемагали українські юніорки – Катерина Бондаренко (2004) та Дар’я Снігур (2019).

Людмила Кіченок і Мате Павич із трофеями після виграшу фіналу міксту на Вімблдоні 2023. Фото: Getty Images/Global Images Ukraine

Взагалі, до сьогоднішнього дня турнір серії “Великого шолому” представники України вигравали лише одного разу – сестри Бондаренко взяли трофей на відкритому чемпіонаті Австралії 2008 року в жіночому парному розряді.

Еліна Світоліна у півфіналі жіночої сітки Вімблдону сьогодні поступилася чешці Маркеті Вондроушовій – 3:6, 3:6.

Читайте також:
Еліна Світоліна переграла першу ракетку світу та вийшла у півфінал Вімблдону

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна