Нічна атака РФ: ППО збила всі 20 “шахедів” і 2 “Калібри”. Ще був “Іскандер”. У Києві уламки дронів впали в 5 районах – є поранені

оновлено, доповнено

У ніч на 13 липня українська ППО  успішно знищила всі 20 іранських дронів-камікадзе типу Shahed-136/131 та дві крилаті ракети “Калібр”, випущених росіянами. Також було зафіксовано пуск однієї балістичної ракети “Іскандер-М”.

Про це інформують Повітряні сили.

Напрямки атаки – північно-східний (Курськ) та південно-східний (Приморсько-Ахтарськ). Також противник застосував дві крилаті ракети “Калібр” з Чорного моря та одну балістичну – “Іскандер-М” (Джанкой, Крим).

“У результаті бойової роботи усі 20 ударних дронів знищено, переважно на Київщині. Також на різних напрямках знищено дві крилаті ракети “Калібр”. Стосовно наслідків пуску ракети з ОТРК “Іскандер-М” інформація уточнюється”, – зазначили у Повітряних силах.

До відбиття ворожої атаки залучалися зенітні ракетні підрозділи, винищувальна авіація, мобільні вогневі групи Повітряних сил і протиповітряна оборона інших складових сил оборони України.

Над Києвом збили всі “шахеди”, однак уламки впали на житлові будинки, є поранені, інформує міська військова адміністрація.

У Дарницькому, Соломʼянському, Шевченківському, Оболонському та Подільському районах міста зафіксовані падіння уламків збитих дронів. Попередньо, є пошкодження житлових будинків.

Двоє травмованих в Дарницькому районі (дівчина 19 років та чоловік 23 років) отримали осколкові поранення та були госпіталізовані до лікарні.

Ще двом постраждалим у Шевченківському районі надали допомогу на місці, повідомляють у КМВА.

ДОПОВНЕНО. Уночі мер Віталій Кличко повідомив також про одного загиблого внаслідок пожежі в багатоквартирному будинку в Подільському районі. Вранці у столичному управлінні ДСНС в повідомленні про пожежу не вказали, чи загорання і смерть чоловіка у настали внаслідок повітряної атаки, чи з побутових причин.

У Хмельницькій ОВА повідомили, що під час повітряної тривоги сили ППО збили ракету військ РФ. Влучань не зафіксовано. Постраждалих немає.

Уночі повідомлялося, що в області пролунали вибухи.

Силами та засобами протиповітряної оборони на Миколаївщині було збито ракету “Калібр” та чотири дрони-камікадзе типу Shahed 136/131, повідомив очільник ОВА Віталій Кім.

О 00:14 в одному із населених пунктів області уламками ракети пошкоджено будівлю навчального закладу та десять приватних будинків. Постраждалих немає.

Кіровоградська область також відбила атаку дронів. В оперативному командуванні “Південь” повідомили, що над територією області збито шість безпілотників “Shahed-136”. Влучань немає, передає “Суспільне“.
Голова Кіровоградської ОВА Андрій Райкович підтвердив: руйнувань цивільної інфраструктури та травмованих немає.

Читайте також:
Кількість постраждалих від вибуху в Запоріжжі зросла до 18, серед них – 6 дітей

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна