Засоби ППО, БМП, снаряди, і не тільки: ЗМІ дізналися про деталі нового пакета допомоги від Німеччини

Німеччина готує новий пакет військової допомоги Україні, в якому надішле засоби ППО, бойові машини піхоти, снаряди й дрони загальною вартістю близько 600 млн євро.

Про це 11 липня пише Spiegel, яке цитує “ЄП“.

Очікується, що про надання цього пакета оголосять після обіду 11 липня під час саміту НАТО у Вільнюсі. Цією допомогою Берлін прагне продемонструвати, що Німеччина залишається серед країн, які надають Україні найбільшу підтримку.

Як зазначає Spiegel, до нового пакета входять кілька пускових установок Patriot та інша зброя “земля-повітря” із запасів Бундесверу.

Крім того, це додаткові БМП Marder, танки Leopard 1, обладнання для розмінування, близько 20 тисяч артилерійських снарядів і снаряди для танків Leopard, а також кілька безпілотників для ведення розвідки.

З усього пакета пускові установки до Patriot і ракети до них, напевно, є найбільш стратегічно значущими для України. Для Бундесверу це, напевно, непростий подарунок, оскільки власні запаси Німеччини також незначні, пише “ЄП”.

Водночас агентство dpa з посиланням на свої джерела повідомляє, що вартість пакета навіть більша – майже 700 млн євро.

Читайте також:
Польща без анонсів передала Україні десяток ударних гелікоптерів, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна