Перша жінка пройшла Q-курс Спецоперацій ЗСУ

Перша жінка-військовослужбовець пройшла кваліфікаційний курс Сил спеціальних операцій ЗС України (Q-курс ССО).

Про це у вівторок, 11 липня, повідомила пресслужба Командування Сил спецоперацій.

“Сьогодні під час випуску Кваліфікаційного курсу Сил спеціальних операцій “номер 68” отримала нашивку “Спеціальні операції”.

Номер 68 – це перша жінка-військовослужбовець, яка подолала дистанцію в декілька місяців проходження Q-курсу ССО. Попереду [в неї] розподіл в одну з військових частин та тяжка робота задля наближення Перемоги України”, – ідеться в повідомленні “спеців” у фейсбуці.

Допис супроводжується низкою фото, на яких тендітна дівчина з прихованим обличчям виконує фізичні вправи із навантаженням та робить марш-кидки нарівні з чоловіками.

Фото: КССО ЗСУ

Як інформувала “Новинарня“, у квітні Сили спеціальних операцій ЗС України оголошували набір на 17-й кваліфікаційний курс. Початок цього Q-курсу було заплановано на початок липня 2023 року. Тривалість кваліфікаційного курсу – 4 місяці.
Відтак можна припустити, що перша жінка пройшла 16-й курс.

Обов’язкові умови до кандидатів на проходження Q-курсу: вік – до 35 років (старші – за результатами співбесіди). До відбору допускаються лише військовослужбовці Збройних сил України, які на момент подання заявки перебувають на військовій службі (за контрактом чи призвані за мобілізацією).

Детальна інформація про курс та підготовку до нього – тут. 

Нагадаємо, понад 11 тисяч жінок служать у лавах ЗСУ з початку війни.

Читайте також:
ССО оголошують набір на новий Q-курс: як подати заявку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна