Рашисти вдарили авіабомбою під час видачі гумдопомоги в школі в Оріхові: загинули 4 людини, ще 11 – поранені

В Оріхові Запорізької області російські терористи 9 липня скинули авіабомбу на місце видачі гуманітарної допомоги. Відомо про 4 загиблих і 11 поранених.

Про це в понеділок, 10 липня, повідомив голова обласної військової адміністрації Юрій Малашко.

“Чотири людини загинули на місці: жінки 43, 45, 47 років та 47-річний чоловік. Одинадцять оріхів’ян госпіталізували з пораненнями різного ступеня тяжкості”, – заявив він.

Фото: Запорізька ОВА

У поліції уточнили, що окупанти влучили в міську школу, у якій в цей час мирні громадяни отримували гуманітарну допомогу. Авіабомба майже вщент зруйнувала будівлю. Рятувальні роботи досі тривають.

“Прицільний авіаудар росіяни завдали в той час, коли городяни прийшли до школи, щоб отримати гуманітарну допомогу – продукти харчування та речі першої необхідності. Під завалами зруйнованого закладу опинилося понад півтора десятка людей, які перебували всередині та поруч знадвору. Також були пошкоджені житлові будинки та інші обʼєкти цивільної інфраструктури, розташовані поряд з епіцентром вибуху”, – зазначили правоохоронці.

Оріхів школа обстріл

Фото: Вячеслав Скоряк

Оріхів школа обстріл

Фото: Вячеслав Скоряк

Оріхів школа обстріл

Фото: Вячеслав Скоряк

Оріхів школа обстріл

Фото: Вячеслав Скоряк

За словами Малашка, ворог здійснив 36 прицільних ударів по 10 мирних населених пунктах Запорізької області: 5 обстрілів з РСЗВ Левадного та Новодарівки, 30 артобстрілів по Гуляйполю, Залізничному, Новоданилівці, Ольгівському, Червоному, Малинівці.

“В Новоданилівці поранення отримав 65-річний чоловік – йому невідкладно надана медична допомога. Наразі зафіксовано руйнування 10 цивільних об’єктів”, – додав глава ОВА.

Читайте також:
Уночі росіяни вдарили балістикою по Миколаєву: влучили в об’єкт інфраструктури

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.