Мінвет запустив проєкт “Помічник ветерана” у чотирьох областях: наскільки інтенсивно подають заявки

У Вінницькій, Дніпропетровській, Львівській та Миколаївській областях 1 липня розпочався прийом заяв на конкурсний відбір кандидатів на посади помічників ветеранів.

На ранок 10 липня відомо, що вже подано 133 заявки бажаючих взяти участь у «пілоті» Мінветеранів. Найбільше прийшло кандидатур на Львівщині та Дніпропетровщині – майже по 40, передає пресслужба відомства.

Ідеться про реалізацію пілотного проєкту Мінветеранів у громадах чотирьох регіонів – сервісної послуги з індивідуального супроводу в межах системи переходу від військової служби до цивільного життя українських захисників та захисниць, які повертатимуться з фронту та служби додому.

Середній вік майбутніх помічників ветерана наразі становить 43,5 років. Щодо статі, то вони практично однаково представлені серед учасників проєкту. Проте є свої особливості. Так, на Миколаївщині й на Львівщині відповідно понад 70 і 54 відсотки кандидатів є жінками.

Більшість учасників відбірного конкурсу мають вищу освіту, приблизно кожен десятий – молодший бакалавр, а кожен четвертий – магістр. Переважно, це фахівці зі сфери публічного управління та адміністрування, інженерії, виробничих технологій та ІТ, права, педагогіки і соціальної роботи.

Нагадаємо, що кандидати на посаду помічника ветерана можуть подати заяву в електронній формі на участь у конкурсі винятково через інформаційний портал Е-ветеран (https://eveteran.gov.ua).

Активно працюють канали інформаційної підтримки процесу набору помічників ветеранів. На ваші запитання очікують телефонні лінії інформаційної підтримки проєкту:

  • Вінницька область – Інна – 063-230-27-58
  • Дніпропетровська область – Наталія – 063-688-94-10
  • Львівська область – Наталія – 063-230-25-60
  • Миколаївська область – Валерій – 097-441-61-04

А також у форматі листування працює електронна пошта інформаційної підтримки: [email protected].

Читайте також:
УВФ презентував “Путівник для ветеранів та їхніх родин”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна