Епіфаній упевнений: Києво-Печерська та Почаївська лаври перейдуть до ПЦУ, але треба “трішки потерпіти”

Києво-Печерська і Почаївська лаври, які поки що під юрисдикцією Української православної церкви Московського патріархату, долучаться до єдиної Православної церкви України.

Про це заявив предстоятель ПЦУ, митрополит Київський і всієї України Епіфаній під час спілкування з журналістами в Києві в середу, 5 линня.

“Ми маємо уже визнану українську православну церкву. Згідно з соціологічними опитуваннями, ми знаємо, що тільки 4% населення України підтримують російську православну церкву. Цей процес переходу до єдиної Православної церкви України є незворотнім. Потрібно трішки потерпіти”, – сказав Епіфаній, його цитує “Укрінформ”.

Тому, на його переконання, Києво-Печерська, Почаївська лаври та інші православні храми, які поки що пребувають під юрисдикцією російської православної церкви, долучаться до єдиної Православної церкви України.

“Українці всі разом будуть прославляти Бога своєю рідною мовою в єдиній церкві, служити інтересам українського народу та української держави”, – наголосив митрополит.

Читайте також:
СБУ прийшла до послушника Почаївської лаври – виправдовував російську агресію у соцмережах

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна