Українські правоохоронці вчилися у Франції розслідувати воєнні злочини щодо дітей

Українські прокурори та слідчі Національної поліції пройшли навчання у Франції з розслідування воєнних злочинів щодо дітей.

Про це повідомили в Офісі Генпрокурора в понеділок, 3 липня.

Навчання відбувалися  у Парижі, на базі Національної школи суддів Французької Республіки. Група налічувала 20 прокурорів та слідчих з Донецької, Запорізької, Київської, Харківської, Херсонської областей та АРК.

Фото: ОГП

Французькі фахівці — слідчі, судді, адвокати, судові експерти, криміналісти та психологи — ділилися власним досвідом розслідування воєнних злочинів в контексті їх вчинення щодо дітей.

Під час навчання обговорювали питання міжнародного правового співробітництва під час розслідування воєнних злочинів, особливостей проведення слідчих дій з постраждалими дітьми, методики збору цифрових доказів.

Крім цього, приділили увагу роботі з відкритими джерелами та взаємодії з неурядовими громадськими організаціями.

Обмін досвідом з іноземними колегами сприятиме підвищенню інституційної спроможності українських органів правопорядку у розслідуванні воєнних злочинів стосовно дітей та посиленню міжнародної співпраці.

“Все це для однієї мети – притягнення винних до відповідальності на національному та міжнародному рівнях”, – наголосили в Офісі.

Читайте також:
У РФ зізналися, що викрали 700 тисяч українських дітей

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна