Окупанти розмістили ракетні комплекси біля “Кримського титану”

Навколо заводу “Кримський титан” у місті Армянськ в тимчасово окупованому Криму російські загарбники розмістили ракетні комплекси «Панцир-С1».

Про це повідомили у телеграмі розслідувачі Evocation.info.

“Навколо заводу окупанти розмістили замасковане ППО, мілітаризуючи хімічне підприємство”, – йдеться в дописі.

На доданому фото вказано місця розміщення ракетних комплексів «Панцир-С1» поблизу заводу.

Також зазначається, що, за даними Evocation.info, на заводі можуть розміщуватися штаби російських окупаційних військ і склади з боєприпасами.

«Велика кількість товарних вагонів на залізничній гілці, що веде до непрацюючого підприємства — дивне співпадіння. Саме так окупанти прикривають ці склади та штаби, використовуючи небезпечний стратегічний об’єкт», – йдеться в дописі.

Як писала “Новинарня“, раніше ГУР МО повідомляло, що російські інженерні підрозділи мінують цехи підприємства “Кримський титан” у тимчасово окупованому Армянську на півночі Кримського півострова. Вибух може спричинити техногенну катастрофу.
Відомо також, що на холодильному обладнанні «Кримського титану» використовується близько 200 тонн технологічного аміаку.
У випадку вибуху на заводі аміачна хмара, залежно від напрямку вітру, накриє прилеглі райони за півгодини. Під загрозою передусім опиняться окуповані Армянськ, Красноперекопський район та південні райони Херсонщини.

Читайте також:
Робота “Кримського титану” порушена до критичного рівня, – постпред

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна