НКРЕКП скасувала підвищення тарифів на воду, бо рішення критикував Зеленський

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг скасувала рішення від 29 червня 2023 року про підвищення тарифів на воду.

Відповідне рішення ухвалили на засіданні в понеділок, 3 липня, ухвалили всі члени Комісії одноголосно, повідомляється на сайті НКРЕКП.

“Верховний Головнокомандувач в період воєнного стану висловився проти рішення про перегляд тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення, що є самодостатньою підставою для скасування прийнятого Регулятором рішення. Крім цього, Прем’єр-міністр України наголосив на необхідності проведення консультацій щодо такого рішення. У зв’язку з цим пропоную скасувати постанову від 29 червня 2023 року”, – пояснив голова НКРЕКП Костянтин Ущаповський.

Водночас у НКРЕКП не відмовилися від ідеї відрегулювати тарифи, і заявили про початок обговорення “справедливого соціального рішення”

“Регулятор розпочинає консультації з Кабінетом Міністрів України та всіма зацікавленими сторонами задля напрацювання справедливого соціального рішення, яке зможе забезпечити додаткові фінансові ресурси з Державного бюджету або інші компенсаторні механізми для покриття витрат водоканалів”, – йдеться в повідомленні.

Контекст: 
Згідно з рішенням від 29 червня 2023 року тарифи на послуги 34 водоканалів з 1 липня 2023 року мали зрости в середньому на 32%.

Водночас уряд не підтримав рішення нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) про підвищення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення.
Неприйнятним рішення НКРЕКП назвав також президент Володимир Зеленський.

Читайте також:
Уряд підвищує тариф на електроенергію з 1 червня

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна