Директор ЦРУ таємно відвідав Україну: йому розповіли про амбітний план Сил оборони на осінь, – WP

Директор Центрального розвідувального управління США Вільям Бернс у червні таємно приїздив в Україну, щоб обговорити з її військовим та політичним керівництвом контрнаступ українських Сил оборони.

Про це з посиланням на поінформоване джерело пише The Washington Post, повідомляє “Європейська правда“.

Як стверджує співрозмовник американського видання, метою поїздки очільника ЦРУ було підтвердити готовність адміністрації Байдена ділитися з Україною розвідданими, які допоможуть їй захищатися.

Під час візиту Бернс мав зустрічі з президентом Володимиром Зеленським і керівництвом української розвідки. І співрозмовники нібито розповіли йому деталі амбітної стратегії, що передбачає повернення окупованих територій та відкриття перемовин про умови завершення війни з Москвою до кінця року.

Зазначається, що в непублічному спілкуванні Бернса запевнили, що Україна впевнена у реалістичності своїх цілей уже до осені повернути значну частину окупованих територій, розмістити артилерію ближче до окупованого Криму, а також потіснити окупантів на сході.

Після чого допускають початок переговорів з Москвою.

Один з українських топ-посадовців у зв’язку з цим сказав, що Росія “вестиме переговори лише тоді, коли відчує загрозу для себе”.

У ЦРУ відмовилися ділитися оцінками Бернса щодо того, якими є шанси України на успішну реалізацію цих планів.

Днями голова Об’єднаного комітету начальників штабів США Марк Міллі заявив, що українські контрнаступальні операції наразі просуваються повільніше, ніж прогнозували раніше, однак Сили оборони просуваються впевнено і цілеспрямовано.

Читайте також:
Залужний зреагував на закиди про “повільний” контрнаступ ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна