Залужний переповів, як спілкується з Міллі

Під час контрнаступу Україна потребує авіації і більше снарядів. Про ці потреби Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний говорить, зокрема, з головою Об’єднаного комітету начальників штабів США Марком Міллі.

Про це головком розповів у в інтерв’ю The Washington Post, яке опубліковане у п’ятницю, 30 червня.

Він нагадав, що напередодні давно запланованого контрнаступу Україна вперше отримала західні бойові танки, в тому числі німецькі “Леопарди” та бойові машини піхоти. Ці танки і бойові машини дебютували на полі бою, коли почався контрнаступ на початку цього місяця. Але Залужний визнав, що кілька з них вже знищено.

“Ми отримали “Леопард” не для того, щоб на них їздили на парадах або фотографувалися політики чи знаменитості. Вони прийшли сюди на війну. А “Леопард” на полі бою − це не “Леопард”, а мішень”.

За словами головнокомандувача ЗСУ, Міллі розділяє усі його побоювання.

“У нас є домовленість: 24/7, ми на зв’язку. Тому іноді я можу зателефонувати і сказати: “Якщо я не отримаю 100 000 снарядів за тиждень, загине 1000 людей. Станьте на моє місце”.

“Але не Міллі вирішує, чи отримаємо ми літаки, чи ні. І поки це рішення приймається, в очевидній ситуації, щодня гине багато людей − дуже багато. Просто тому, що рішення ще не прийнято”, − підсумував Залужний.

Читайте також:
“Маємо успіхи, реалізовуємо плани, рухаємося вперед”: Залужний знову переговорив із Міллі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна