Чи вплинув заколот Пригожина на контрнаступ ЗСУ – Залужний відповів

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що бунт лідера “вагнерівців” Євгена Пригожина фактично не мав ніякого впливу на ситуацію на фронті, оскільки найманці залишили лінію бойових дій після боїв за Бахмут.

Про це він сказав в інтерв’ю  The Washington Post, опублікованому 30 червня.

“Ми не відчули, що їхня оборона десь ослабла абощо… У мене багато страхів, і «Вагнер» серед них. І вони не єдині. Якщо ми зараз почнемо про це говорити, у мене голова піде обертом… Наше завдання – підготуватися до найгірших і найбільш можливих сценаріїв. І ми намагатимемося мінімізувати можливі наслідки того, що може бути!” — сказав Головнокомандувач ЗСУ.

Залужний також прокоментував загрозу застосування президентом РФ Володимиром Путіним ядерної зброї.

“Мене це зовсім не зупиняє. Ми робимо свою роботу. Всі ці сигнали чомусь надходять ззовні: “Бійтеся ядерного удару”. Ну і що нам, здаватися?” — сказав Залужний.

Водночас він сказав, що має багато острахів. Одним із них є факт можливої загрози з боку “Вагнера”, що зараз передислоковується у Білорусь.

“Наше завдання – підготуватися до найгірших і найможливіших сценаріїв. І ми намагатимемося мінімізувати можливі наслідки того, що може бути”, – запевнив Залужний, коментуючи потенційний наступ найманців з півночі.

Керівник ГУР МО Кирило Буданов напередодні заявив, що найманці ПВК “Вагнер” більше не воюватимуть проти України. Це, за його словами, а також компрометація російського керівництва, є серед наслідків бунту Євгена Пригожина для України.

Буданов зазначив, що “вагнерівці” все ще є на півдні України та в окупованому Луганську, де у них база. Однак зараз бойовики не приймають участі в бойових діях.

Читайте також:
Кремль може використовувати “вагнерівців” у Білорусі для диверсій, – The Economist

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна