Президент надав звання Героя України Сергію Яременку – командиру зенітників, які збили 13 “Кинджалів”

Президент Володимир Зеленський надав звання Героя України командиру 96-ї зенітної ракетної бригади повітряного командування “Центр” полковнику Сергію Яременку.

Це сталося 28 червня у Верховній Раді під час вшанування нагородами українських захисників, розповіла пресслужба Повітряних сил ЗСУ.

Як пишуть у Повітряних силах, від початку широкомасштабного вторгнення полковник Яременко з позивним “Граніт” очолює колектив, який відбиває повітряні атаки на одному із найвідповідальніших напрямків – центральні та північні регіони України. А головне – забезпечує протиповітряний захист Києва.

“Саме зенітники під командуванням Сергія Яременка на позивний “Граніт” витримали шалені повітряні атаки на Київ у травні-червні, не дозволивши жодній із понад 200 цілей точно вразити об’єкти та знищили вже 13 «непереможних» аеробалістичних ракет Х-47 “Кинджал”. Вони освоїли сучасні зенітні ракетні комплекси різних виробників та обійшли теорію ймовірності, все частіше демонструючи 100-відсотковий результат”, – сказано у повідомленні.

Сергій Яременко зауважив, що ППО рік тому і зараз – це кардинально різні речі.

“Відмінних результатів вдається досягти як, звичайно, завдяки озброєнню, так і насамперед – майстерності зенітників, які практично ніколи не діють шаблонно. Впевнений, що увесь «спадок СРСР» поступово ставатиме історією, а бригада повністю переозброїться сучасною технікою”, – сказав військовий.

Яременко висловив сподівання, що через рік українці побачать ще значно потужніший рівень протиповітряної оборони.

“Впевнений, що увесь “спадок СРСР” поступово ставатиме історією, а бригада повністю переозброїться сучасною технікою. Переконаний, зараз уже всі зрозуміли, наскільки важливо інвестувати у протиповітряний захист країни”, – наголосив він.

Нагадаємо, раніше “Граніт” розповів, що на один Patriot у Києві одночасно летіли 16 балістичних цілей, але ми не запанікували.

Читайте також:
Президент анонсував запровадження політики Героїв в Україні: окреслив 10 ключових пунктів

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.