Після бунту Пригожина: американці ще більше почали підтримувати надання зброї Україні

Переважна більшість американців підтримують надання зброї Україні для захисту від Росії та вважають, що така допомога демонструє Китаю та іншим суперникам США бажання захищати інтереси США та союзників.

Про це свідчить останнє опитування Reuters/Ipsos, опубліковане 28 червня.

Дводенне опитування, яке завершилося 27 червня, виявило різке зростання підтримки озброєння України. У травні його підтримували 46% респондентів, нині ж їхнє число зросло до 65%.

Згідно з останнім опитуванням, 81% демократів, 56% республіканців та 57% незалежних виступають за постачання американської зброї в Україну.

Крім того, переважна більшість американців – 67% і 73% відповідно – більш схильні підтримати на президентських виборах у США наступного року кандидата, який продовжить військову допомогу Україні, а також кандидата, який підтримує НАТО.

Опитування було проведено лише через кілька днів після того, як Євген Пригожин, ватажок групи найманців “Вагнер”, розпочав а потім скасував заколот.

Онлайн-опитування Reuters/Ipsos охопило 1004 повнолітніх респондентів по всіх США, зокрема 400 демократів і 383 республіканців. Похибка вимірювання становить близько 4% в обидва боки.

Як писала “Новинарня“, 27 червня США оголосили про новий пакет військової допомоги Україні на суму майже 500 млн доларів. До нього увійшли ракети для Patriot, HIMARS, HARMs, TOW, бронетехніка та інша зброя.

Читайте також:
Пригожин хотів захопити Шойгу та Герасимова під час заколоту, – WSJ

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна