Профільний комітет Конгресу США схвалив резолюцію про ракети ATACMS для України

Комітет у закордонних справах Палати представників США підтримав двопартійну резолюцію із закликом до адміністрації Байдена щодо негайного надання Україні ракет ATACMS.

Відповідне рішення було ухвалено на засіданні в середу, 21 червня, повідомляє “Укрінформ“.

“Ракети ATAСMS є критично важливими для успіху контрнаступу України. ATACMS мають радіус дії до 190 миль (понад 300 км – “Н”), що дозволяє українським силам завдавати ударів по територіях, які утримують росіяни”, – наголосив голова Комітету конгресмен-республіканець Майкл Маккол.

Старший член Комітету від Демократичної партії конгресмен Грегорі Мікс, зі свого боку, зазначив, що цей крок наблизить перемогу України над агресором та встановлення миру.

“У той час як Україна продовжує свій контрнаступ, щоб звільнити власні території, Сполучені Штати разом із партнерами та союзниками повинні розглянути всі шляхи для того, щоб допомогти їй перемогти”, – заявив демократ.

Резолюція H.Res. 488 із закликом до адміністрації Байдена забезпечити Україну ракетами ATACMS була представлена в Конгресі у першій половині червня 2023. У тексті документа наголошується на необхідності надати Україні далекобійні ракети в негайному порядку, зберігаючи при цьому бойову готовність США.

Рішення Комітету дозволяє винести документ на голосування у Конгрес. Резолюція набуде чинності після голосування в обох палатах американського Конгресу. Хоча резолюція, на відміну від закону, не має обов’язкової сили, вона зафіксує точку зору Конгресу США і таким чином буде вагомим аргументом на користь передачі Україні далекобійних ракет.

У травні президент Сполучених Штатів Джо Байден казав, що США “продовжують розглядати питання” передачі Україні далекобійних ракет ATACMS.

Читайте також:
У США запропонували виділити $80 млн на закупівлю ATACMS для України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна