У боях за Україну загинув етнічний афганець, боєць ТрО з позивним “Джонні”

Під час захисту України від російської навали загинув етнічний афганець з позивним “Джонні”. Був спецпризначенцем і поліглотом, захищав нашу землю в складі 112-ї бригади ТрО. Воїн вільно говорив англійською, фарсі, пушту, російською, українською і ще декількома мовами.

Про смерть захисника повідомив пресофіцер 112-ї окремої бригади ТрО ЗСУ, речник Генштабу ЗСУ Андрій Ковальов у вівторок, 20 червня.

“Джонні” був уродженцем Афганістану, мусульманином із Кабула. Свого часу служив у афганському спецназі.

Воїн переїхав до України. За роки життя тут пройшов Майдан, АТО та ООС.

З 2014 року, як волонтер активно допомагав Збройним силам України. А 24 лютого 2022 року не вагаючись став добровольцем до лав 112-ї бригади територіальної оборони Збройних сил України.

“Коли журналісти дізнавалися, що в нас в бригаді служить афганець, звісно, хотіли з ним поспілкуватися, особливо закордонні медіа. Він підкорював їх своєю вільною англійською. Мені здалося, що Джонні був дуже скромним, він намагався уникати активної уваги журналістів. Він був дуже авторитетним серед афганської діаспори – не раз бачив, як до нього приїздили побратими з величезною кількістю подарунків і частувань”, – пише Ковальов.

Згодом “Джонні” перевівся до іншого підрозділу та вирушив на передову. Він загинув у бою з російськими окупантами.

“Двадцять четвертого числа, тільки-но бахнуло, ми вже знали, моя сім’я була готова, речі були в багажнику. Я родину відправив на захід України, а сам поїхав до військкомату”, – сказав”Джонні” в інтерв’ю виданню “ШоТам“.

“Я зробив відеозвернення солдатам РФ, особливо мусульманам, братам-мусульманам, щоб вони відмовлялися сюди їхати, тому що вони славної смерті тут не знайдуть. Тут буде лише ганебна смерть. Адже ви на стороні зла. Ви до чужої домівки залізли”, – розповів афганець.

Читайте також:
На війні проти росіян загинув боєць Легіону Свободи Віктор Суходольський

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна