Вистояли 10 днів під водою: на Миколаївщині відновлено проїзд через два нові мости, затоплені після підриву Каховської ГЕС

У Миколаївській області відкрито проїзд через Нововасилівський та Василівський мости, які були затоплені після підриву росіянами Каховської ГЕС.

Про це в суботу, 17 червня, повідомив голова Снігурівської міської військової адміністрації Іван Кухта, оприлюднивши відео з мостових переходів через річку Інгулець біля сіл Василівка та Нововасилівка.

За його словами, обстеження показало, що новозбудовані мости вистояли, пробувши під водою майже 10 днів.

Голова МВА також подякував військовослужбовцям 36-го шляхо-відновлювального Конотопського полку Державної спеціальної служби транспорту, які відновлювали мостові переходи, зокрема, на Миколаївщині.

Василівський та Нововасилівський мости через річку Інгулець, розташовані на території Снігурівської громади, було знищено під час російської окупації. Відновили їх після звільнення громади: новозбудований Василівський міст відкрили в січні, а Нововасилівський міст – у березні 2023 року.

Читайте також:
У Миколаївській області показали масштаб затоплень за добу після підриву Каховської ГЕС. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.