“Сенс Банк” Фрідмана націоналізують: президент підписав закон

Президент Володимир Зеленський підписав закон, який дає можливість націоналізувати “Сенс Банк” (раніше – “Альфа-Банк”) російських бізнесменів Михайла Фрідмана та Петра Авена.

Про це йдеться в картці законопроєкту № 9107−1 на сайті Верховної Ради.

Норми, прописані в документі, дозволять Нацбанку націоналізувати банки підсанкційних власників. При цьому дія закону поширюватиметься саме на системні банки. Український парламент ухвалив цей закон у цілому 29 травня.

Як повідомляється на сайті парламенту, таке рішення підтримали 305 депутатів.

Передбачається, що виведення банку не має вплинути на його роботу та комунікацію з клієнтами.

За даними джерел “ЕП“, попри підписання президентом закону, процес націоналізації не розпочнеться цього тижня. Найімовірнішими датами є 23 або 30 червня.

Співвласники цієї фінустанови – російські бізнесмени з найближчого оточення Володимира Путіна – Михайло Фрідман, Петро Авен та Андрій Косогов. Раніше цей банк не могли націоналізувати, бо єдиною прописаною в законі підставою для цього була його неліквідність. Проте “Сенс Банк” до таких не відноситься, пишуть “Схеми”.

Читайте також:
Україна націоналізувала активи ТЦ “OCEAN PLAZA”, які належали російському олігарху

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна