УКУ започатковує премію імені Героя України Дмитра Коцюбайла

В Українському католицькому університеті створили стипендіальний фонд на честь полеглого героя України Дмитра Коцюбайла з позивним “Да Вінчі”.

Ініціаторкою фонду стала наречена військовослужбовця Аліна Михайлова, повідомляють в УКУ.

Стипендію імені Дмитра Коцюбайла вручатимуть студентам за активну волонтерську діяльність й зокрема тим, хто підтримував та допомагав військовим, ветеранам та їхнім сім’ям.

Ініціаторка – керівниця медичної служби “Ульф” механізованого батальйону “Вовки Да Вінчі” Аліна Михайлова розповіла, що ця стипендія для неї передусім “про пам’ять й продовження справи нареченого”.

“Його головною мотивацією була вільна, незалежна, успішна, квітуча Україна. А цього неможливо досягнути без освічених українців. Дмитро прагнув до навчання все своє життя, у різних сферах вдосконалював себе, вчився нового. Він з дитинства розумів важливість освіти.

Тому ми з його родиною хочемо цією стипендією дати можливість людям отримати якісну, сучасну і таку потрібну освіту в Українському католицькому університеті”, – повідомила Аліна.

Проректорка УКУ Наталка Климовська зазначила, що ціль університету –  зібрати 100 тисяч доларів у сталий фонд, який дозволить генерувати стипендію “Да Вінчі” й покривати витрати на навчання студента/студентки в університеті щороку.

Скласти пожертву на стипендіальний фонд імені Дмитра Коцюбайла можна за посиланням.

Читайте також:
У Харкові – перейменування: з’явилися вулиці на честь “Да Вінчі” і лідера “Фрайкору”

У Львові відкрили фонтан, присвячений “Да Вінчі”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.