За ніч над Україною збили 10 ракет із 14 та 1 “шахед” із 4. У Кривому Розі є “приліт” у п’ятиповерхівку, Київ відбився

У ніч на 13 червня Росія випустила по Україні 14 крилатих ракет Х-101/555, із яких 10 було знищено.

Про це повідомив Генштаб ЗСУ.

“Сьогодні вночі Російська Федерація завдала чергових ударів по Україні. Попередньо, ворог застосував 14 крилатих ракет Х-101/555, з яких 10 було знищено протиповітряною обороною. Також завдав авіаційного удару 4 “шахедами”, 1 – знищено нашими захисниками”, – йдеться у повідомленні.

Під час цієї атаки  у Кривому Розі російські загарбники поцілили у 5-поверховий будинок, унаслідок чого сталося його руйнування та сильна пожежа. Спершу було відомо про 25 постраждалих цивільних, а також 3 загиблих. Окрім того, під завалами можуть бути люди. Їх шукають рятувальники. Госпіталізовано 19 осіб.

Станом на 10-ту годину ранку кількість загиблих зросла до шести. Під завалами можуть бути ще сім людей.

“Удар по Кривому Рогу. Три крилаті ракети збило ПвК “Схід”. Але маємо і “прильоти”. Пошкоджені цивільні об’єкти. Понівечена п’ятиповерхівка… Горять квартири з першого по п’ятий поверхи. Вогонь охопив 700 кв м. Його приборкують рятувальники”, – повідомив глава Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

Крім того, троє людей постраждали на приватному підприємстві. Їх госпіталізували. Також пошкоджено шість легкових машин.

РФ цієї ночі вдарила і по Києву. ППО знищила усі ворожі цілі на підступах до столиці, заявили в КМВА.

Імовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України і надалі залишається дуже високою, наголосили в Генштабі.

Читайте також:
Ворог скинув три авіабомби на Оріхів, є загиблий і поранений

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна