Київ працює над створенням альянсу оборонних індустрій, що забезпечить сталість постачань зброї, – Кулеба

Київ працює над створенням альянсу оборонних індустрій. Це дозволить забезпечити сталість постачань зброї та залучити найкращі західні технології в країну.

Про це 12 червня заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі телемарафону.

Україна вже кілька місяців обговорює з партнерами необхідність розгортання нових потужностей оборонної індустрії та створення альянсів, завдяки яким Київ буде інтегрований в оборонну промисловість Заходу. Оскільки без них неможливо буде забезпечити сталість і стабільність постачань для потреб ЗСУ та на склади партнерів.

Кулеба наголосив, що такий альянс:

  • Забезпечить сталість постачань, щоб Україна планомірно отримувала від партнерів артснаряди, стволи, запчастини до техніки, нову техніку тощо;
  • Інтегрує оборонно-промисловий комплекс України в західну оборонну промисловість, залучить західні технології та виведе якість зброї, яку виробляє Україна, на новий рівень;
  • Налагодить нові сучасні військові розробки для України: дрони, виробництво точних снарядів та іншого необхідного обладнання.

“Ми почали цю тему розхитувати. Я памʼятаю дуже добре розмову з Президентом на цю тему, де ми погодили певний план дій. Якщо ви спитаєте, я їздив у Брюссель, де ми провели першу зустріч НАТО, ЄС і Україна. Ця тема була там ключовою. Україна зараз працює над організацією серйозного міжнародного заходу, який має дати імпульс створенню цього альянсу оборонних індустрій, частиною якого буде Україна, Укріноборонпром, Мінстратегпром”, – зауважив глава МЗС.

Кулеба анонсував організацію “серйозного міжнародного заходу, який дасть імпульс створенню альянсу оборонних індустрій, частиною якого буде Україна, зокрема Міністерство стратегічної промисловості й “Укроборонпром”.

Читайте також:
Наші пілоти можуть уже цього літа розпочати навчання на F-16

 

 

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна