ЗСУ під Бахмутом просунулися на 1400 метрів і знищили 138 росіян, – Череватий

На Бахмутському напрямку за добу українські військові на різних ділянках просунулися до 1400 метрів.

Про це 10 червня повідомив речник Сил оборони України Східного напрямку полковник Сергій Череватий в ефірі телемарафону.

Речник наголосив, що наші бійці завдають ударів по ворогу, контратакують, користуючись тим, що окупанти проводили ротацію, змінювали свої підрозділи.

Тим часом росіяни також б’ють по наших підрозділах: завдано 8 авіаударів та 330 разів здійснювалися обстріли ствольною та реактивною артилерією.

“Загалом відбулось шість боєзіткнень, в ході яких нашими Силами оборони знищено 138 окупантів, 236 зазнали поранень, одного взяли в полон. Знищили також самохідну артилерійську установку «Гвоздика», 3 бронеавтомобілі, гаубицю Д-30, зенітну гармату С-60, безпілотний апарат ZALA, 8 складів боєприпасів та 7 авто, які підвозили боєприпаси та зброю”, – заявив Череватий.

Як зазначив полковник, ворог намагається вибудувати свою оборону та паралельно контратакувати позиції наших воїнів, однак безуспішно.

“Головна наша мета залишається незмінною: нанести максимальну шкоду ворогу, максимальні втрати ворогу і всі цілі засоби для цього використовуються”, – резюмував Череватий.

До слова,  минулої доби, 9 червня, наші захисники ліквідували приблизно 890 російських окупантів, знищили 8 танків, 7 бойових броньованих машин, 15 артилерійських систем, 1 РСЗВ, 3 засоби ППО, 16 БПЛА оперативно-тактичного рівня, 5 крилатих ракет, 18 одиниць автотехніки та 5 – спеціальної техніки.

Читайте також:
За добу на фронті – 34 боєзіткнення, авіація 19 разів влупила по ворогу, – ГШ
95-та бригада презентувала фільм про оборону ізюмсько-слов’янського напрямку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна