В Україні розробляють далекобійну ракету, – Резніков

Україна вкладає кошти у проєкт із розробки власної далекобійної ракети.

Про це розповів міністр оборони України Олексій Резніков під час конференції «Великий день з NV. Діалоги про відновлення України» у четвер, 8 червня.

Він заявляє, що Україна має гарні перспективи виробництва власних далекобійних ракет із дальністю ураження ворожих об’єктів на відстані тисяча кілометрів і більше.

Зокрема, у міністра запитали, чи є в Україні можливість відновити виробництво далекобійних ракет.

«У нас з вами офіційно існує затверджена ракетна програма. На неї офіційно вже виділяють з бюджету кошти. Виконавці цієї програми – українські на 100% виробництва, індустрія», – розповів Резніков.

При цьому він навів успішний приклад проєкту українських протикорабельних ракет «Нептун», якими вдалося потопити російський флагманський корабель «Москва».

«У нас з вами дуже хороші перспективи мати українські ракети з дальністю ураження більше, ніж тисяча кілометрів», – наголосив Резніков.

Крім того, міністр розповів, що часто західні партнери України вагаються, чи надавати новий вид зброї, бо мають страх чергового рівня загострення ситуації.

«Я дуже сильно їх переконував дати нам антикорабельні ракети “Гарпун”, якими треба було захистити наше узбережжя Одеси і портові хаби… Коли ми уразили “Нептунами” корабель “Москва” – через тиждень було рішення надати нам “Гарпуни”. Як тільки наші партнери будуть знати, що наші ракети, з певними нашими назвами, летять більше, ніж на 200, 300 і 400 км – я переконаний, що з’являться ATACMS та решта», – наголосив Резніков.

Читайте також:
Україна розробляє безпілотну торпеду. Теоретично вона може дістатися з Одеси до окупованого Бердянська

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна