У Нью-Йорку три прапора з України продали за $0,5 млн, щоб зібрати кошти на благодійність

Прапори з Бахмута, Мощуна та Гостомеля продали на аукціоні в Нью-Йорку (США) за пів мільйона доларів, щоб зібрати кошти на допомогу Україні.

Про це повідомляє міжнародна організація HealthRight International, яка провела щорічний благодійний аукціон в рамках гала-вечора Health & Human Rights Award.

“Його метою був збір коштів на реалізацію проєктів представництва HealthRight в Україні задля подолання наслідків війни. Лотами аукціону стали прапори України та прапор Гостомельської громади, які були передані в Нью-Йорк представництвом HealthRight в Україні напередодні події. Загальна сума збору склала 500 000$”, – розповіли організатори.

Прапор України з Бахмутського напрямку був підписаний та переданий на аукціон солдатами й офіцерами Збройних сил України, які захищають Україну з початку повномасштабного вторгнення та зараз перебувають на найгарячішій ділянці фронту.

Другий прапор перебував у будівлі військової адміністрації селища Гостомель, що одним із перших прийняло удар російських окупантів, та продовжував підіймати дух українців під час періоду окупації майже до кінця березня 2022 року. Там же він залишився, коли місто було визволене від російських військ.

Третій прапор, проданий на аукціоні у США, – з селища Мощун під Києвом, де пролягала лінія фронту в березні 2022 року. На цьому останньому рубежі героїчні українські воїни не пустили ворога до столиці. Місцеві жителі тут створили меморіал на вшанування загиблих у боях за Київщину. Прапор був переданий від Гостомельської селищної військової адміністрації та підписаний представниками територіальної оборони, а також жителями села Мощун, які пережили окупацію, але не здались.

Міжнародна організація HealthRight International (“Право на здоров’я”) працює вже понад 30 років задля розширення доступу вразливих груп населення до якісних послуг з охорони здоров’я у 30 країнах світу.

Читайте також:
Прапор України з підписом Малюка продадуть на аукціоні United24

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна