РПЦ заявила, що передала Угорщині українських військовополонених із Закарпаття

Російська православна церква (Московський патріархат) заявила, що передала Угорщині групу українських військовополонених із Закарпаття, яких утримувала РФ.

Про цю акцію в четвер, 8 червня, повідомляє російське урядове інформагентство ТАСС.

“З благословення святішого патріарха Московського і всієї Русі Кирила за посередництва Російської православної церкви в рамках міжцерковного співробітництва на прохання угорської сторони відбулося передання Угорщині групи українських військовополонених закарпатського походження, які брали участь у бойових діях”, — ідеться в повідомленні.

Передача військових відбулася нібито на прохання угорської сторони.

Таке рішення не було узгоджене з Україною, повідомляло перед тим у четвер видання “РБК-Україна” з посиланням на джерела.

Ішлося про те, що РПЦ збирається передати Угорщині щонайменше 11 українських військовополонених. Одним із посередників мала виступити благодійна організація Мальтійська служба допомоги Суверенного Ордену Госпітальєрів.

За словами джерела, мета цієї акції – повернути втрачену легітимність Російської церкви, щодо якої введено широкі міжнародні санкції. Її патріарх намагається використати авторитет інших держав та міжнародну репутацію Мальтійської служби допомоги. Також Росія вкотре має намір розіграти так звану “угорську карту” та актуалізувати уявні проблеми начебто “закарпатського сепаратизму”.

“Ще одна мета – делегітимізація самого процесу обміну військовополоненими. Звісно, звільнення будь-кого з українських громадян з рашистського полону – позитивна подія. Але безконтрольна передача наших військових іншим країнам – небезпечний шлях. Навіть попри те, що в цьому беруть участь шановані міжнародні організації”, – заявило джерело видання.

Читайте також:
Губернатор Бєлгородщини Гладков не прийшов на переговори з “РДК” – вони вивели полонених росіян в Україну

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна