РФ виділила $6 млн на нову інформаційну спецоперацію проти України, – ГУР

Росія підготувала нову інформаційну спецоперацію з дискредитації України та її воєнно-політичного керівництва. Наявний бюджет проєкту складає близько $6 млн з можливістю подальшого збільшення.

Про це у п’ятницю, 9 червня, повідомляє пресслужба Головного управління розвідки Міноборони.

“Спільними зусиллями розвідувальної спільноти України отримано інформацію про те, що російським агентством соціального проєктування запущено новий етап кампанії з дискредитації українського військового командування та державних діячів. В її рамках підготовлено серію провокативних матеріалів, які, за задумом авторів, мають перекласти на Україну відповідальність за підрив дамби Каховської ГЕС та створити передумови політичної кризи”, – йдеться в повідомленні.

За даними ГУР, підготовлені заголовки публікацій мають так званий “клікбейтний” характер та містять прямі звинувачення на адресу воєнно-політичного керівництва, зокрема, президента України:

  • «Так не діставайся ти нікому! Зневірившись досягнути успіху у можливому наступі, Зеленський перейшов до тактики випаленої землі, але направленої проти свого народу»;
  •  «Вибух дамби має «змити» Зеленського»;
  • «Зеленський робить все, щоб перестати бути «нашим мерзотником»;
  • «Підрив дамби утопить Зеленського і Україну».

Під кожним матеріалом розміщуватимуться коментарі з фейкових акаунтів, начебто від імені українських та іноземних читачів.

“Вони мають створити враження «живої» дискусії та залучити до обговорення реальних користувачів мережі”, – попередили в ГУР.

Читайте також:
Каховську ГЕС підірвала диверсійна група росіян: СБУ опублікувала перехоплення

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна