Київ не знав про переговори РФ і Угорщини щодо передачі українських полонених, – МЗС

Україна не була поінформована про перемовини між угорською та російською сторонами щодо передачі українських військовополонених.

Про це 9 червня повідомив речник МЗС України Олег Ніколенко.

“Спочатку в ЗМІ, а згодом і на рівні публічних заяв угорських посадовців з‘явилася інформація про передачу Росією Угорщині українських військовополонених”, – написав він у Facebook.

Ніколенко наголосив, що звільнення українських військовополонених – це завжди гарна новина. І Україна разом із міжнародними партнерами активно працює, аби повернути всіх своїх захисників додому.

Проте український уряд не знав про відповідні перемовини між країнами.

До МЗС України сьогодні було запрошено тимчасового повіреного Угорщини для предметної розмови, повідомив Ніколенко.

“Українська сторона передала звернення про надання детальної інформації про наших громадян та невідкладне забезпечення доступу українському консулу, аби ознайомитися із їхнім станом здоров’я та надати їм консульську допомогу”, – заявив речник.

Під час зустрічі окремо наголосили на необхідності координації взаємодії із таких чутливих питань, як звільнення військовополонених.

Читайте також:
Україна повернула тіла ще 79 загиблих воїнів

 

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна